top of page

Om mig

Jag heter Magdalena Tjäder, är sydsame som ursprungligen kommer från Jämtland men bor sedan 10 år tillbaka i Stockholm. Jag startade hösten 2020 mitt företag designbytjader som i huvudsak innefattar samiska smycken såsom armband, halsband, örhängen och ringar. Smyckena som jag både designat och syr själv från grunden är i samisk anda men med en mer modern touch. Dock utgår jag alltid från den traditionella slöjden och tar mycket inspiration från gamla samiska föremål.

 

Mina smycken vänder sig i första hand till kvinnor och män men jag har även en barnkollektion. Mina breda armband och alla ringar har en stel, öppen och steglös design. Detta gör att storleken är flexibel och passar de flesta människor. Min design är unik, och eftersom jag utvecklat den själv är jag ensam på marknaden om den. Jag använder bara de bästa material jag hittar på marknaden. Renskinnet som är miljövänligt kommer från Keros i Sattajärvi. Jag arbetar även med tenn och i vissa smycken ingår även pärlor. Eftersom mycket av min inspiration kommer från naturen och att jag arbetar med naturmaterial faller det sig naturligt att jag även valt naturfärgerna brun, svart, naturell och vit på renskinnet jag arbetar med.

Lite bakrundsfakta om mig: Jag har slöjdat hela mitt vuxna liv och startade redan på mellanstadiet med att lära mig grunderna I den samiska slöjden. Jag fortsatte på slöjdlinjen på Samernas folkhögskola i Jokkmokk. Där vaknade min nyfikenhet för olika slöjdtekniker och jag fick en gedigen grund i den samiska slöjden under de åren jag utbildade mig där. Jag har öven duodjimärket som är en kvalitetssäkring för äkta samiskt hantverk. 

I framtiden vill jag utveckla min design ytterligare. Jag älskar att utmana mig själv och tänker med det vidga mina vyer inom nya områden framöver. Det kommer bli ett sant nöje att få dela med mig till er av de jag skapar och kommer att skapa inom designbytjader.

 

Med kärlek Magdalena

DSC05121.jpg
260839242_199922502308130_3039364531284127072_n.jpg
bottom of page